Bogatejši za 130 novih vodnikov in 30 taborniških vodij

Objavljeno:

Poletje je za nekatere čas počitka, tabornikom pa predstavlja vrhunec leta. Mnogi so se letos odločili, da bodo del poletja vložili v svojo prihodnost in so se podali na eno ali več izobraževanj. Na primer na vodniški tečaj, da bi se usposobili za vlogo taborniškega vodnika ali vodnice, ki jo bodo pričeli opravljati ob začetku šolskega leta. Udeleženci so osvojili znanje iz poslanstva taborništva, potreb mladih, spoznali so stopnjevalni sistem pridobivanja znanja, metodiko dela z otroki in mladimi ter kako načrtovati taborniške aktivnosti in ustvarjati dobre time. Ob dopolnjeni polnoletnosti pa bodo tudi pridobili naziv, priznan s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Strokovnega sveta RS za šport: Strokovni delavec 1 – vodnik taborniške skupine.

Tečaji so potekali na različnih taborniških območjih, bodisi v prelepem naravnem ambientu Ribnega pri Bledu, na vrhu Pšenk nad idrijo, na gozdnatem Mačkovcu pri Postojni ali v južnem Marindolu:

  • vodniški tečaj Rodu Jezerski zmaj Velenje, I. in II. izmena (5.-14. julij,  26. junij – 5. julij)
  • vodniški tečaj Rodu Pusti grad Šoštanj (14.-23. julij)
  • vodniški tečaj južnoprimorsko-notranjskega ter obljubljanskega območja (18.-27. avgust)
  • vodniški tečaj severnoprimorskega območja (19.-29. avgust)
  • vodniška tečaja Mestne zveze tabornikov Ljubljana (19.-26. avgust oz. 28. avgust)
  • vodniški tečaj gorenjskega območja (20.-30. avgust)

Foto: Suzana Podvinšek

Drugi, nekoliko starejši in z več izkušenj, so izbrali tečaj za vodje, na katerem so se usposabljali za uspešno vodenje in reševanje problemov na področju Programa za mlade v taborniških skupinah, posebej so se posvetili delu  s prostovoljci v timu, projektnemu delu, strateškemu razmišljanju in sposobnosti vodenja. Tečaj je potekal v čudoviti okolici Bohinja med 12. in 19. avgustom.

Če torej potegnemo črto pod letošnjim poletjem, smo taborniki v sklopu projekta TAPOS – taborniški pospeševalnik:

  • bogatejši za okoli 130 novih vodnikov in 30 taborniških vodij
  • izvedli več kot 700 izobraževalnih ur

In se iskreno zahvaljujemo vsem taborniškim prostovoljcem, ki so to poletje podarili velik zalogaj svojega časa za to, da so delili svoje znanje z vedoželjnimi mladimi!

Dobimo se na Taborniški akademiji!
Ko dobi tudi osebje svoj program