Ko dobi tudi osebje svoj program

Objavljeno:

Na vseslovenskem Zletu, ki je med 1. in 10. avgustom 2017 ob Velenjskem jezeru zbral več kot 1000 slovenskih tabornikov, smo pripravili dodaten program za osebje. Člani osebja so ves čas budno skrbeli, da so se zletne aktivnosti odvijale uspešno in da je bilo življenje v taboru teh 10 dni prijetno za vse. Zato smo jim želeli nekoliko povrniti čas in trud, ki so ga vložili v Zlet in zanje pripravili program, ki so se ga lahko udeležili, kadar so bili prosti.

Program je vključeval vse od sproščujočih in kreativnih aktivnosti pa do resnega razmisleka o dogajanju v svetu in smeri, v katero gremo. Spoznavali smo metodo design thinkinga, kaj so zelena delovna mesta, pa številne skupnostne prakse, s pomočjo katerih lahko že zdaj pozitivno prispevamo k okolju in družbi. Debatirali smo o tem, kakšno prihodnost in kakšno taborništvo si želimo.

Pogovarjali smo se o programu PP in prihajajočih aktivnostih projekta TAPOS. Dobili smo informacije o mednarodnih akcijah,  se naučili beležiti svoje kompetence ter krepili veščine izražanja skozi pisanje pesmi in pripovedovanje zgodb.

Naučili smo se sproščati na jogi in na vajah po metodi gledališča zatiranih. Svoje sposobnosti delovanja v timu pa smo preverili na izzivu Skrivnostni zaboj, ki smo ga rešili skoraj enkrat hitreje kot to uspe povprečni skupini reševalcev!

Hvala vsem članom osebja za vašo energijo, velik hvala taborniškim prostovoljcem, ki ste pomagali ustvarjati program za osebje in hvala Maji Kramar, ki je sooblikovala program!

Bogatejši za 130 novih vodnikov in 30 taborniških vodij
Zmago je s start-up vikenda odnesel Zavod Barjelog