Prihaja vikend vodnikov gozdovnikov in gozdovnic

Objavljeno:

Komisija za program Zveze tabornikov Slovenije pripravlja izobraževalno-motivacijski vikend vodnikov Zveze tabornikov Slovenije.

KDAJ? Od sobote, 12. novembra do nedelje 13. novembra 2016.
S programom začnemo v soboto zjutraj. Obstaja možnost prenočitve iz petka na soboto, vendar brez večerje in pripravljenega programa.

KJE? Dom borcev in mladine v Zapotoku nad Igom.

KDO? Vsi vodniki gozdovnikov in gozdovnic, ter pomočniki vodnikov.

ZAKAJ?
-Ker želimo vodnikom pomagati pri pripravi in izvedbi programa,
-pripraviti zabavno izobraževanje, kjer bodo poleg znanja in novih idej pridobili tudi motivacijo za nadaljnje delo,
-da bi se vodniki iz cele Slovenije spoznali, povezali in izmenjali dobre prakse iz svojih rodov.

GLAVNI POUDARKI SREČANJA
Vsi trije sklopi srečanja nudijo izbirnost vsebin, s čimer si vsak vodnik oblikuje program glede na področja svojega zanimanja.

1. Tehnična taborniška znanja: v sobotnem dopoldanskem delu bodo udeležnci izbirali med pestrim naborom tehničnih taborniških znanj, ki jim ga bodo predali specialisti posameznih področij. Z znanjem vrisovanja, skice terena, prehodom in postavljanjem minskega polja, lokostrelstva, prve pomoči, postavljanja bivakov, uporabo orodja ter uporabo vezav se bodo pripravili na nočno dogodivščino. Udeleženci si delavnice izberejo v prijavnici.

2. Tržnica idej: ker vodova srečanja zajemajo mnogo več kot le tehnična znanja, bodo udeleženci delili izkušnje priprave pohodnih bivakov, vodovih izletov, povezovanje članov z lokalno skupnostjo, izvajanja veščin in mnogo več. Za čimvečji pretok idej bodo udeleženci predstavljali primere lastnih dobrih praks in nabirali ideje na področjih na katerih imajo manj izkušenj. Informacije o točnem poteku tržnice bodo udeleženci prejeli po elektronski pošti po prijavi.

3. Okrogle mize: izbrali smo 4 teme, ki GG vodnikom pri delu z vodom predstavljajo največje izzive. Taborniški strokovnjaki bodo odprli razpravo na temo spremembe metod dela na prehodu med MČ in GG družino; priprave članov na prehod iz GG v PP družino; kombiniranja dogodivščine s taborniškim znanjem ter vključevanja članov v akcije na nacionalni ravni.

PRIJAVA
Prijave potekajo preko baze članstva ZTS na https://clani.taborniki.si/akcija/prijava/30. Prijavite se lahko do vključno nedelje, 6. 11. 2016. Po tem datumu prijave niso več mogoče.

Ekipa GG komisije za program se veseli srečanja z vsemi vodniki. Obljubljamo še en nepozaben taborniški vikend poln presenečenj in zabave!

PoPo(lni) vodniški tečaj
Za nami je Taborniška akademija