RR program: Kako gradim kariero

09 Mar

9.-12. 3. 2017, Ljubljana

9., 10., 11. in 12. marec 2017, Poligon, Tobačna, Ljubljana

 

Četrtek, 9. marec (Sedež ZTS)
19.00-22.00: Okrogla miza Gradnja kariere in različne zaposlitvene poti
Petek, 10. marec (Sedež ZTS)
9.00-12.00, Demistificiranje procesa izbire kandidata: Predstavitev ekipe mentorjev, proces izbire kandidata v podjetju na podlagi primera B2B prodaje (prodajno pismo -> sestanek -> pogodba).
14.00-17.00, Življenjepis: Lekcija iz poslovnega modela prednosti / lastnosti, nato sledi delavnica pisanja vrhunskega CV-ja s konkretnimi primeri in vzorčno predlogo. Vsak udeleženec bo ob pomoči mentorjev bistveno izboljšal svoj CV in ga naredil prepričljivega.

 
Sobota, 11. marec (Poligon)
9.00-12.00, Učinkovito spremno pismo: Predavanje o pisanju spremnega pisma na podlagi primera iz marketinga (pisanje prodajnega pisma). Sledi delavnica pisanja lastnega motivacijskega pisma.
14.00-17.00, Kako s pravim pristopom bistveno povečati možnosti uspeha: Kaj so veze in poznanstva, kako priti do pravega priporočila, okrog sebe zbrati ekipo posameznikov, ki lahko odprejo vrata k zaposlitvi. Vsak udeleženec si bo med svojimi obstoječimi poznanstvi in med bivšimi taborniki poiskal posameznike, ki ga lahko priporočijo delodajalcu.

 
Nedelja, 12. marec (Poligon)
9.00-12.00, Izgradnja lastne baze potencialnih delodajalcev: Vsak udeleženec bo izdelal nabor 30-50 potencialnih podjetij in kontaktov v njihovih kadrovskih službah, da jih bo lahko nagovoril. Predavanje za navdih: kaj narediti z bazo potencialnih delodajalcev (primeri dobrih pristopov).
14.00-17.00, Dejanski pristop k potencialnim delodajalcem: Udeleženci, ki že imajo konkretno idejo za službo, bodo poslali ponudbo delodajalcem. Udeleženci, ki konkretne ideje še nimajo, bodo pisali delodajalcu s povabilom, da preživijo 1 dan v podjetju, da se odločijo, če bi bilo to za njih.
Moderirana debata: Kako naprej? Z uporabo metod neformalnega izobraževanja bomo izpeljali diskusijo, kako lahko pridobljeno znanje uporabimo.

 

Tokrat bo z nami Matija Goljar in njegova ekipa mentorjev iz Ustvarjalnika. Matija je tudi vodja televizijskega programa Štartaj, Slovenija, ki v kratkem pričenja novo sezono.

Okrogla miza Gradnja kariere
RR program: Raziskovanje možnosti