Udeleženci RR programa uspešno napredujejo

Objavljeno:

Program za RR-e ali mlade, stare med 21 in 29 let, ki si želijo priti do zaposlitve, ki jim bo resnično odgovarjala, je zdaj v polnem teku. Pretekli vikend (18. in 19. februarja) so se udeleženci zbrali na novi lokaciji, ki jih je spodbudila h kreativnemu razmišljanju: v Kreativnem centru Poligon. Tokrat sta v vlogi mentorjev nastopila Rok Capuder iz Zavoda 404 in Lenka Puh, tudi sama tabornica, ki prihaja iz skupnosti eTRI in je direktorica podjetja Jazon d.o.o.

V soboto je udeležence pričakal izziv: v skupinah so morali izdelati napravo, ki bo žogico izstrelila najdlje in si tako priborili nekoliko prednosti v popoldanskem delu, kjer so morali v omejenem času izdelati prototip izdelka oziroma si zamisliti storitev in to ‘pitchati’ mentorjem. Obiskal jih je tudi dr. Tomaž Erzar, da bi jim podal povratno informacijo na njihovo rabo orodja Spoznaj se, saj smo v tem času ravno dosegli polovico procesa. Povedal je, da orodje še zmeraj rešuje okoli 20 udeležencev. Udeleženci so s pomočjo personaliziranega grafa dobili vpogled v njihovo čustvovanje v preteklem mesecu: pri nekaterih je krivulja v lagodnem tempu prečkala listič, pri drugih pa je bila prav zanimive oblike.

V nedeljo so udeleženci z Lenko Puh odprli dolgo in zanimivo debato: kaj je zadružništvo in kaj počne zadruga eTRI, čemu trajnostni razvoj, kaj pomeni odgovornost do načrtovanja kariere, kakšne so značilnosti zavoda, ki je udeležence najbolj zanimal, pa tudi drugih oblik dela in pravnih oblik. Na naslednji delavnici, ki bo potekala kar štiri dni, bo z mladimi delal Matija Goljar, ki je znan po delu na Ustvarjalniku, v zadnjem času pa tudi kot vodja oddaje Štartaj, Slovenija. Cilj naslednje delavnice bo, da z vsemi znanji, s katerimi smo udeležence opremili v preteklih 2 mesecih, sestavijo načrt z razdelanimi koraki, ki jih bodo pripeljali do njihovega cilja. Konkreten zalogaj, torej!

Fotografije je posnela Nina Medved.

Več o programu najdete na tej strani.

Okrogla miza o različnih kariernih poteh
Na Megamodulu so mladi okrepili izbrane veščine