Spoznaj se

Orodje Spoznaj se smo oblikovali z namenom, da lahko preko daljšega časovnega obdobja spremljaš svoje počutje in s kratkimi vajami tudi vplivaš nanj. Dodali smo še nekaj kratkih vaj in vprašanj, ki te bodo vzpodbudila k razmišljanju o sebi.

To orodje uporabljaš tako, da vsak dan izpolniš dnevni zapis. Ti se nahajajo na spodnjih povezavah. Vse skupaj ti bo vzelo 5 – 15 minut, odvisno od vaje. Zadeva je zelo prijetna, od tebe pa zahteva, da se spomniš dogodkov, ki so se ti zgodili v dnevu in občutkov, ki si jih ob tem imel. Najbolje je, da dnevne zapise izpolnjuješ zvečer, preden greš spat. Čeprav orodje omogoča, da zapis izpolniš za kateri koli dan, ki se je že zgodil, ti to odsvetujemo. Lahko pa si v odsotnosti internetne povezave (tabor, zimovanje, ekspedicija na severni tečaj …) natisneš spodnji dokument in rezultate kasneje vpišeš še elektronsko.

 

Dnevni_zapis.pdf

 

Na koncu, po 56 izpolnjenih vnosih oz. 8 tednih, lahko preveriš rezultate. Skupaj s svojim mentorjem se lahko pogovorita o njih in jih analizirata, nekaj osnovnih ugotovitev pa bo podalo že orodje samo.

Ker so zapisi anonimni in namenjeni samo tebi, moraš na začetku vsakega vpisati svojo unikatno šifro. Ta mora biti skozi vse zapise enaka.