Pogosta vprašanja

Splošno

 
Dogovor o sodelovanju že imam podpisan zaradi udeležbe na drugem podobnem izobraževanju. Ali ga moram podpisati znova?

Da, če je bilo to izobraževanje pri drugi organizaciji.
Ne, če si se udeležil katerega od naših izobraževanj.

 

O programu RR

 
Boš tekom projekta dopolnil 30 let?
Prijavi se! Šteje le starost ob prijavi v projekt.

Nisi tabornik oziroma tabornica?
Prijavi se! Program RR je namenjen mladim do 29. leta starosti, ki še niso zaposleni, ne glede na to ali so člani taborniške organizacije.

Kakšno vezo ima to potem s taborništvom?
Zveza tabornikov Slovenije je nosilka projekta TAPOS – taborniški pospeševalnik. Mnogi predavatelji v programu RR so še ali pa so bili aktivni taborniki in uporabljajo metode mladinskega dela, pri katerih je poudarek na mladem človeku, delu 1 na 1, pozitivnem pogledu na svet, motiviranju ter učenju s pomočjo praktične izkušnje in ne toliko na predavanju.

Še nisi blizu konca diplome ali magisterija?
Prijavi se! Ugotovitve, ki jih boš pridobil/a v programu RR ti bodo služile tudi čez 6 mesecev, eno leto, dve leti … V programu boš namreč okrepil veščine gradnje kariere, ki ti bojo prišle prav celo življenje.

Imaš v mislih malo drugačno kariero?
Prijavi se! Vsi nimamo iste karierne poti v življenju. Pomembno je, da ugotoviš, kaj si želiš in kako lahko uresničiš svoje cilje. Pri tem ti bomo pomagali.

Če se prijavim za sodelovanje, ali moram biti prisoten/a na vseh aktivnostih?
To je zelo zaželeno. Program je zasnovan kot proces in vsaka od vikend delavnic predstavlja pomemben del v njem. Verjamemo, da bo prisotnost na srečanjih koristna tudi zate.

Nisi iz Celja?
S tistimi, ki nimate lastnega prevoza, se bomo dogovorili za skupno vožnjo, da ne bomo obremenili okolja po nepotrebnem. Najverjetneje bo v Celje vozil vsaj kak avto iz Maribora in iz Ljubljane. Za prenočišče bo poskrbljeno.

 

O programu PP

 
Coach je tako grda beseda. Zakaj se tako imenujejo?
Predvsem zato, ker smo iskali primeren izraz za to novo vlogo, ki še ne obstaja v taborništvu. Nekateri so nam predlagali, da bi uporabljali izraz mentor, a ta je močno povezan z drugimi vrstami mentorjev, ki jih že poznamo v naši organizaciji - njihovo delo pa ne bo podobno temu, kar naj bi počel coach PP. V slovenščini se je angleški izraz coach sicer že prevajalo kot kavč ali kovč, vendar je angleški zapis še zmeraj najbolj pogost. Ker podporniki programa PP iz taborniških vrst ne bodo usposobljeni tako poglobljeno kot so sicer coachi iz drugih področij, smo jih poimenovali coachi PP ali coachi popotnikov in popotnic.

Naš rod nima primernih ljudi za coache ali pa so že tako preveč zasedeni. Kako naj izvajamo program PP?
Pogovorite se s prijatelji iz drugih rodov v območju. Je morda v sosednjem rodu kdo zainteresiran, da bi postal coach in lahko prevzame tudi vaše PP-je? Preverite lahko tudi zemljevid aktivnih coachev.

Katera orodja predvidevate za izvajanje programa PP?
Poleg letnih srečanj coachev PP, kjer si bodo delili izkušnje in nasvete za delo s PP-ji, bodo coachi PP dobili tudi priročnik, ki je bil spisan prav zanje.