Zmago je s start-up vikenda odnesel Zavod Barjelog

Objavljeno:

Velikonočne dni so najbolj zagnani udeleženci programa RR preživeli na start-up vikendu. Prva izvedba programa, ki ga izvajamo za mlade med 21. in 29. letom starosti, počasi prihaja h koncu prvega dela. Potem ko so se udeleženci zazrli vase in ugotovili, kaj si želijo od svoje kariere, kakšno delo dandanes sploh obstaja in jim ustreza, jih je kar polovica ugotovila, da bi se radi preizkusili tudi v podjetništvu.

Zato smo zanje organizirali start-up vikend, katerega vodenje sta prevzela Matija Goljar, vodja televizijskega programa Štartaj, Slovenija in ustanovitelj socialnega podjetja Ustvarjalnik ter direktor podjetja Matic Breznik. Udeležence sta nagovorila tudi Primož Bratanič, avtor portala Prevozi.org in aplikacije Supervizor, trenutno pa svetovalec Mednarodnega denarnega sklada (IMF) ter Gary Whitehill, ameriški poslovnež, futurist in guru podjetništva. Udeleženci so prišli na vikend s svojimi podjetniškimi idejami in jih pod mentorstvom razvili, prilagodili ali celo ovrgli in so pokrivale različna področja: od cateringa, prek izobraževanja do IT področja.

Ustvarjalnikovi mentorji so po končni predstavitvi presodili, da je od petih idej ena že povsem dodelana ter jo je v praksi možno pričeti takoj – to je Zavod Barjelog. Tadeja Rome bo v sklopu zavoda organizirala izlete, ki bodo vključevali kanuarjenje in vodenje po ljubljanskem barju, opazovanje rastlin in živali ter prepoznavanje njihovih klicev in sledi. Dogodivščina bo primerna za posameznike, pare in družine, ki si želijo preživeti kvalitetno dogodivščino v naravnem okolju in podjetja, ki bi svoje team buildinge rada oplemenitila na tovrsten način. Prav tako veliko obetajo ostale ideje, na katerih bodo udeleženci zdaj nadaljevali delo in o katerih bomo upamo še slišali!

Fotografije je posnela Nina Medved.

Več o programu: http://tapos.taborniki.si/program/rr-program

 

Ko dobi tudi osebje svoj program
Kako pripraviti zanimiv življenjepis in dobro predstaviti svoje veščine